آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی و مزایای آن
- 1. آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی و مزایای آن
- 2. کاربردی ترین روش های آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی
- 3. مهمترین سرفصل های ریاضی پنجم دبستان
- 4. نحوه آموزش ریاضی پنجم ابتدایی با بازی
- 5. سرفصل های ریاضی ششم دبستان
- 6. نحوه آموزش ریاضی ششم ابتدایی با بازی
- 7. آشنایی با پکیج آموزشی ریاضی پنجم و ششم آریو
- 8. جمعبندی
آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی و مزایای آن
آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی یکی از بهترین روشهای تدریس این درس تخصصی است که امروزه مورد توجه بسیاری معلمان و مربیان آموزشی قرار گرفته است. اهمیت آموزش ریاضی با بازی دبستان به حدی است که بسیاری از متخصصان و تولیدکنندگان وسایل کمک آموزشی اقدام به تولید ابزارهای آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی کردهاند.
با استفاده از این ابزارها میتوان درس ریاضی را به گونهای تدریس کرد که باعث جذاب شدن کلاس درس و بالا بردن سطح انگیزه دانش آموزان برای یادگیری مفاهیم پیچیده ریاضیات شود. بهرهمندی از فضای آموزشی شاد و مناسب نیز یکی دیگر از نیازهای جدی و ضروری دانشآموزان است که زمینه آن تنها از طریق بازی فراهم میشود. در ادامه این مقاله نحوه آموزش ریاضی به دانش آموزان پایه پنجم و ششم ابتدایی را مطابق با سرفصلهای کتاب درسی آنها مورد بررسی قرار میدهیم.
کاربردی ترین روش های آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی
روشهای بسیاری برای آموزش ریاضی ابتدایی وجود دارد که استفاده از آنها در مقاطع بالاتر از اهمیت ویژهای برخوردار است. دانش آموزان پایه پنجم و ششم ابتدایی چون در آستانه ورود به دوره اول متوسطه هستند، باید مهارت تجزیه و تحلیل، حل مسئله و استدلال را فرا بگیرند.
ریاضی و بازی از کاربردی ترین روش های آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی، است که معلمان با بکارگیری یکسری از ترفندها و ابزارهای آموزشی و فکری میتوانند آنها را انجام دهند.
بر این اساس یکی از بهترین روشها برای تقویت ریاضی ابتدایی استفاده از بازیهای آموزشی است و باعث میشود که دانش آموزان بدون تنش و اضطراب و به صورت غیر مستقیم مفاهیم را فرابگیرند.
مهمترین سرفصل های ریاضی پنجم دبستان
تعداد سرفصل های ریاضی پنجم نسبتا کمتر از پایههای قبلی است اما در عین حال آموزش ریاضی پایه پنجم دبستان از اهمیت بالایی برخوردار است. در درس ریاضی پنجم، برخی مباحث مانند الگوها، کسر، اعداد اعشاری، اندازهگیری و آمار و احتمال، در ادامه مباحث سالهای قبل آموزش داده میشوند. همچنین مباحثی از قبیل نسبت، تناسب و درصد، تقارن و چندضلعیها، موضوعاتی هستند که دانش آموز برای اولین بار در پایه پنجم با آنها آشنا میشود.
بنابراین روش تدریس ریاضی پنجم باید به گونهای باشد که نقاط ضعف دانش آموز را در ریاضیات پایههای قبل پوشش دهد و همچنین او را برای ریاضی پایههای بالاتر آماده کند. در ادامه به مرور سرفصلهای ریاضی پنجم ابتدایی میپردازیم و در صورت نیاز ابزارهایی فکری و آموزشی برای تدریس آسانتر مفاهیم مورد بحث معرفی میکنیم.
فصل اول: عددنویسی و الگوها
در این فصل یادآوری عددنویسی تا 9 رقم و کامل کردن طبقه میلیون و میلیارد به دانش آموزان آموزش داده میشود. همچنین در این فصل به بحث الگو هم به شکل گستردهتری پرداخته میشود و رابطه بین ارزش مکانی رقمهای مختلف در جدول، الگوی عددهای مثلثی و مربعی، جمع و تفریق زمانها و معرفی عددهای مرکب در اولویت قرار دارد. در این رابطه استفاده از ابزار آموزشی، جدول چند منظوره را برای تفهیم درست ارزش مکانی ارقام مختلف را در اولویت قرار دهید.
فصل دوم: کسر
در این فصل به موضوع کسرهای بزرگتر از واحد به صورت گسترده پرداخته شده است و بحث اعداد مخلوطی و تبدیل آنها به کسر برای دانش آموزان مطرح میشود. همچنین مباحث جمع و تفریق عددهای مخلوط، ضرب و تقسیم کسرها و ساده کردن کسرها مورد توجه قرار گرفته است. در این بین از بهترین ابزارهای آموزش کسرها در این مقطع تحصیلی میتوان به دایره های کسری آریو اشاره کرد.
فصل سوم: نسبت، تناسب و درصد
این فصل موضوع جدیدتری دارد و به مباحث نسبت، تناسب و درصد میپردازد و حتی کاربردهایی از نسبتهای مساوی در درون ریاضی و برون ریاضی را آموزش میدهد. همچنین حل مسائل درصد و کمیتهای تناسب در این فصل به دانش آموزان آموزش داده میشود.
فصل چهارم: تقارن و چندضلعیها
این فصل مربوط به هندسه و اشکال هندسی است و مباحث تازهای مانند زاویه و نیمساز، خط تقارن و تقارن خطی و دوران مورد بررسی قرار میگیرد. در این فصل دانش آموزان میتوانند مجموع زوایای مثلث و چهارضلعی را به دست آورند و با ویژگیهای قطر و نیمساز در چهارضلعیها آشنا شوند.
فصل پنجم: اعداد اعشاری
این فصل مبحث بسیار کاربردی را مانند آشنایی با اعداد اعشاری، جمع، تفریق و ضرب اعداد اعشاری را مطرح میکند. کیفیت فراگیری دانش آموزان در این بخش از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که این مبحث در پایههای به صورت گسترده تکرار میشود.
بنابراین دانشآموزان ضمن آشنایی با روشهای مختلف جمع و تفریق به ضرورت توجه به ارزش مکانی در این عملیات ریاضی واقف میشوند و به کاربرد اعداد اعشاری در واحدهای مختلف اندازهگیری پی میبرند.
فصل ششم: اندازهگیری
این فصل نیز به نوعی تکمیل کننده فصل هندسه است و به موضوع مساحت و محیط دایره، لوزی و ذوزنقه به شکل گستردهتری پرداخته میشود. موضوع حجم شکلهای ترکیبی و اجسام در این فصل برای دانش آموزان مطرح میشود و به همین خاطر برای آنها تازگی دارد. همچنین در این فصل واحدهای اندازهگیری لیتر و سی سی معرفی میشود و با مفهوم گنجایش آشنا میشوند.
فصل هفتم: آمار و احتمال
فصل آخر در مورد آمار و احتمال است و از مباحث جدید آن میتوان به مد و میانگین اشاره کرد. روش جمعآوری دادهها، محاسبه میانگین، مفهوم احتمال و شانس برد در بازیهای شانسی عادلانه و ناعادلانه مورد بررسی قرار میگیرد. در این زمینه تهیه ابزار تدریس کیسه احتمال و ریاضی آریو میتواند در اثربخشی آموزشهای مربوط به مفاهیم آمار و احتمال بسیار موثر عمل کند.
نحوه آموزش ریاضی پنجم ابتدایی با بازی
آموزش ریاضی پایه پنجم ابتدایی نسبت به دیگر پایههای مقطع دبستان از اهمیت بالایی برخوردار است. آموزش و یادگیری در هر پایه تحصیلی روش های خاص خودش را دارد اما آموزش ریاضی پنجم ابتدایی با بازی با توجه به سن یک روش آموزشی بسیار مناسب قلمداد میشود.
در این دوره قدرت درک، منطق و تمرکز دانش آموزان بسیار گسترش یافته است و میتوانند با روشهای منطقی به حل مسئله کمک کنند. بنابراین آموزش ریاضی با بازی، بهترین روش تدریس ریاضی پنجم ابتدایی به شمار میرود و به همین دلیل معلمان یا والدین میتوانند از این روش استفاده کنند تا دانشآموزان و فرزندان را با خود همراه کنند.
در این رابطه ابزارهای ریاضی بازی بسیاری برای آموزش دانش آموزان طراحی و عرضه شده است که هر کدام ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. برای تهیه این ابزارهای آموزشی و فکری میتوانید به سایت ریاضی بازی آریو مراجعه کنید.
سرفصل های ریاضی ششم دبستان
کتاب ریاضی ششم ابتدایی دارای 7 فصل است که تمرکز اصلی مباحث این کتاب روی تکمیل اطلاعات دانش آموزان از ریاضی پایههای قبل است. بر این اساس در سر فصل های ریاضی ششم سطوح پیشرفتهتری از مباحث اعداد و الگوها، عملیات روی کسرها و اعداد اعشاری، تقارن، اندازهگیری، تناسب و درصد و تقریب اعداد را مشاهده خواهید کرد. در ادامه به بررسی بهترین روش تدریس ریاضی ششم ابتدایی مطابق با سرفصلهای این کتاب میپردازیم:
فصل اول: اعداد و الگوهای عددی
فصل اول نیز به تبعیت از پایههای گذشته به تفهیم الگوهای عددی میپردازد و ضمن یادآوری مباحث گذشته به معرفی الگوهای عددی جدیدی نیز میپردازد. آشنایی با مفهوم مضرب، یادآوری عددنویسی تا مرتبه میلیارد، مفهومسازی قواعد مربوط به بخشپذیری بر اعداد ۲، ۳، ۵ و ۹، معرفی و مقایسه اعداد صحیح از اهداف آموزشی این فصل است.
فصل دوم: کسر
موضوع اصلی این فصل نیز در ادامه مباحث پایههای گذشته با آموزش کسرها میپردازد و همچنین علاوه بر جمع و تفریق کسرها و اعداد مخلوط، در این فصل دانش آموزان با ضرب کسرها و اعداد مخلوط و معکوس یک عدد آشنا میشوند. آموزش تقسیم کسر بر کسر و انجام محاسبات کسری از دیگر اهداف آموزشی این فصل است. معلمان برای آموزش مفهوم کسرهای کامل و ساده و حتی آموزش اعداد مخلوط میتوانند از بازی با دایره های کسری آریو استفاده کنند.
فصل سوم: اعداد اعشاری
تمرکز این فصل از کتاب ریاضی ششم ابتدایی بر آموزش اعداد اعشاری است. دانش آموزان علاوه بر مرور مباحث اعداد اعشاری و جمع و تفریق با موضوع جدیدی مانند تقسیم عدد اعشاری بر یک عدد طبیعی و تقسیم عدد اعشاری بر یک عدد اعشاری آشنا خواهند شد.
فصل چهارم: تقارن و مختصات
این فصل از بخشهای تازه و جدید برای دانش آموزان پایه ششم است و به آموزش تقارن و مختصات میپردازد. در این فصل دانش آموزان با مفاهیم تقارن مرکزی، مرکز تقارن، تقارن چرخشی، چرخش ۱۸۰ درجه و ۹۰ درجه به عنوان مباحث پایهای و کاربردی برای مقطع متوسطه اول آشنا میشوند. همچنین دانش آموزان برای نخستین بار با جدول مختصات و محورهای مختصات آشنا میشوند و ارتباط بین تقارن و مختصات را فرا میگیرند. در این زمینه ابزارهای تدریس مانند چینه آموزشی میتواند بسیار کمک کننده باشد.
فصل پنجم: اندازهگیری
یکی از فصلهای ساده و جذاب برای دانش آموزان پایه ششم ابتدایی، فصل اندازهگیری است. پس ضمن آموزش حجم و جرم به مرور مباحث مانند واحدهای طول، زمان، سطح، جرم، زاویه، حجم و کاربرد آنها در زندگی و تبدیل واحدها میپردازد. همچنین دانش آموزان با مفهوم جدید هرم آشنا میشوند نحوه محاسبه مساحت مکعب، مکعب مستطیل و استوانه را فرا میگیرند. آشنایی با شعاع، قطر و عدد پی، محاسبه مساحت دایره، نیم دایره، ربع دایره، شکلهای ترکیبی از دیگر اهداف آموزشی این فصل است.
در بخش خط و زاویه نیز مفهوم خط راست، خط عمود و عمود منصف و انواع زاویه و کاربرد آنها در شکلهای مختلف آموزش داده میشود.
فصل ششم: تناسب و درصد
همه سرفصلهای ریاضی ششم ابتدایی اهمیت ویژهای دارند ولی فصل ششم از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا به آموزش موضوع مهمی تحت عنوان درصد و تناسب میپردازند. دانش آموزان در صورتی که فصل تناسب و درصد ریاضی ششم را یاد بگیرد در سالهای بالاتر با چالش کمتری روبرو میشوند. ارتباط بین نسبتهای کسری با کسر و اعشار، مفهوم درصد و ارتباط آن با نسبت، کسر و اعشار، استفاده از مفاهیم سود، ضرر و تخفیف، برای محاسبه درصد در ریاضیات مالی از جمله اهداف آموزشی این فصل است. همچنین دانش آموزان از مفهوم درصد برای رسم نمودارهای دایرهای و توصیف برخی از احتمالها استفاده میکنند.
فصل هفتم: تقریب
فصل آخر این کتاب ریاضی ششم به بیان اهمیت تقریب و کاربرد آن در زندگی میپردازد و دانش آموزان با دو روش تقریب زدن اعداد یعنی گرد کردن و قطع کردن آشنا میشوند. همچنین دانش آموزان، روشهای مختلف تقریب زدن و مقایسه آنها با یکدیگر را یاد میگیرند.
نحوه آموزش ریاضی ششم ابتدایی با بازی
پایه ششم ابتدایی و به خصوص درس ریاضی ششم دبستان، از اهمیت و حساسیت ویژهای برخوردار است. دانشآموزان پس از اتمام این پایه، وارد مقطع جدید تحصیلی، یعنی متوسطه اول میشوند. بر این اساس آموزش ریاضی ششم ابتدایی با بازی میتواند در میزان یادگیری مفاهیم کاربردی این کتاب اثر بسزایی بگذارد و تا دانش آموزان بتوانند در پایههای بالاتر از مباحث آموزشی به بهترین شکل استفاده کنند.
در این رابطه استفاده از بازی فکری ریاضی ششم ابتدایی و روش تدریس دست ورزی بسیار اهمیت دارد. چرا که دانش آموزان در پایه ششم دبستان خیلی راحتتر میتوانند خود را با این ابزارهای تدریس معلم هماهنگ کنند و قدرت درک و اجرا این بازیها را به طور کامل به دست آوردهاند و مفاهیم درس ریاضی برای آنها جذابیت بیشتری پیدا میکند.
از روش تدریس دست ورزی میتوان برای آموزش مباحثی مانند کسر یا تقارن و مختصات استفاده کرد و مفاهیم را به صورت عملی به آنها آموخت.
مزایای تدریس ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی
مشارکت فعال، کلید یادگیری است. شما میخواهید که دانشآموزان کاری انجام دهند که آنها را تشویق به سؤال کردن کند و نیاز به دانستن را ایجاد کند. آموزش ریاضیات از طریق بازیها، انواع تمرینها و فعالیتهای تستشده در کلاس را ارائه میدهد که یادگیری فعال و کنجکاوی را که شما امیدوارید ارتقا دهید، تحریک میکند. این بازیها طیف وسیعی را از بازیهای مورد علاقه کودکان و دانش آموزان شاملدر بر می گیرد. این بازی ها، شامل فعالیت های مناسب برای آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی می شود. در ادامه، با انواع بازی ها و مزایای آن آشنا خواهیم شد.
معلمان باید فرصتهای مکرری را برای دانشآموزان فراهم کنند تا بتوانند بازی کنند، سپس اجازه دهند ایدههای ریاضی زمانی که دانشآموزان متوجه الگوها، روابط و استراتژیهای جدید میشوند، ظاهر شوند. بازی ها ابزار مهمی برای یادگیری در کلاس های درس ریاضی دبستان هستند در ادامه با چند مورد از مزایا و ویژگی های بازی در ریاضی می پردازیم.
• بازی کردن، تفکر ریاضی استراتژیک را تشویق می کند، زیرا دانش آموزان روش های مختلفی را برای حل مسائل پیدا می کنند و درک خود را از اعداد عمیقتر می کنند. فرزندان شما هنگام بازی های ریاضی تصمیمات مشابهی می گیرند که شما نیز در زندگی خود، آن را انجام می دهید. آن ها ممکن است آن را ندانند، اما در حال فکر کردن به استراتژی هستند.
• زمانی که دانش آموزان و کودکان با یکدیگر بازی میکنند، موضوعی را برای صحبت کردن با یکدیگر دارند. نکته کلیدی، ارائه ساختاری به دانش آموزان است که بحث های سازنده و واژگان آکادمیک را تقویت می کند. این موضوع میتواند شامل ساختارهای جمله، گفتگوی ریاضی یا سوالات راهنمایی شده باشد که مخصوص بازی هستند.
• در حالی که کودکان شما درگیر بازی های ریاضی هستند، شما آزاد هستید که در یک محیط غیررسمی آن ها را مشاهده و ارزیابی کنید. می توانید اقداماتی را که انجام می دهند و تصمیماتی را که می گیرند، تماشا کنید. آنچه را که متوجه می شوید با یادداشت برداری، ثبت کنید. بچه های شما متوجه کار شما نمی شوند و فشار آزمایش شدن وجود نخواهد داشت.
• افزایش تعامل میان دانش آموزان از دیگر مزیت هاست. هنگام آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی، دانش آموزان می توانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و موضوعات تازه ای را بیاموزند. چهره دانش آموزان هنگام معرفی بازی های ریاضی جدید برای کار در کلاس شاد و خوشحال می شود.
آشنایی با پکیج آموزشی ریاضی پنجم و ششم آریو
یادگیری و درک کامل دروس مقطع ابتدایی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این دروس پایه درواقع اولین و مهم ترین گام های اساسی در راه ادامه تحصیل است. در این مقاله، شما را با اهمیت آموزش ریاضی با بازی، مزایای آن و انواع بازی ها آشنا می کنیم. آموزش ریاضی پنجم و ششم دبستان از طریق بازی، می تواند کار تدریس را برای معلمان راحت تر کند و همچنین فرآیند یادگیری را برای دانش آموزان، دلنشین تر سازد. در ادامه این مقاله به پکیج آموزشی ریاضی پنجم و ششم آریو و کاربرد هر یک از آن ها، به طور خلاصه می پردازیم.
ساعت گرد آموزشی
ساعت گرد آموزشی، می تواند یکی از مباحث آموزش ریاضی با بازی باشد. چرا که دانش آموزان در دبستان با ساعت قبل از ظهر و بعد از ظهر آشنا می شوند. ساعت آموزشی گرد آموزشی آریو، محصولی کاربردی، باکیفیت، مقاوم و آموزنده برای دانش آموزان است. این وسیله، می تواند هر زمان و مکانی در اختیار دانش آموزان باشد.
بازی با دایره های کسری
دایره های کسری آریو، میتواند ابزاری مناسب برای یادگیری مفاهیم کسری با بازی باشد. دانش آموزان با لمس این ابزار، تفاوت کسرها را بهتر درک می کنند. ممکن است یادگیری مفهوم اعداد کسری برای آن ها مقدار دشوار باشد. بنابراین، هنگام استفاده از ابزار فیزیک، این مفاهیم در ذهن دانش آموزان ماندگارتر می شود.
جورچین اعداد کسری، اعشاری و درصدی
جورچین اعداد اعشاری، از دیگر ابزارهای آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی است. دانش آموزان با استفاده از این ابزار، با مفاهیم اعشاری و ارتباط آن ها آشنا می شوند. جورچین اعداد کسری، شامل چند قطعه چوبی است که انواع اعداد کسری روی آن نوشته شده است. اهداف این ابزار کاربردی، آشنا با مفاهیم کسر، کسرهای مساوی، مقایسه کسرها و درک کمتر وبیشتر بودن کسرهاست. جورچین اعداد کسری، کار مقایسه کسرها را برای دانش آموزان سادهتر میکند. همچنین، جورچین اعداد درصدی در درک کامل این مبحث، راهنمای بسیار مفیدی است.
صفحه چرخنده احتمال
صفحه چرخنده احتمال آریو، یک صفحه چوبی تقسیم شده همراه با عقربه های چرخشی و روان است. این ابزار، برای تدریس مبحث احتمال مورد استفاده قرار می گیرد. صفحه چرخنده احتمال آریو، بسیار مقاوم و کاربردی است و می¬تواند تا دو سال از آن استفاده کرد.
اعداد و علامت های ریاضی
بسته اعداد و فارسی و علامت های چوبی آریو، از دو بسته اعداد از ۰ تا ۹ تشکیل شده است. همچنین، علامت های جمع و تفریق، ضرب و تقسیم و علامت کمتر و بیشتر نیز در این مجموعه موجود است. در ساخت این علامت ها، از مگنت نیز استفاده می شود تا دانش آموزان درصورت نیاز برای روی تابلو استفاده کنند. شما می توانید، برای تهیه این ابزار آموزشی، به ساعت بازی ریاضی مراجعه نمایید.
جدول آموزشی چند منظوره و نوار ارزش مکانی
استفاده از جدول آموزشی چند منظوره و نوار ارزش مکانی آریو می توانند برای آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی، در یادگیری مفاهیم الگوسازی و الگویابی، جمع و تفریق، ضرب و تقسیم، قرینه-سازی و حل جدول سودوکو بسیار کاربردی و آموزنده باشد. این ابزار آموزشی، موجب می شود تا دانش آموزان بدون استفاده از مداد و دفتر مشتاق به یادگیری مفاهیم ریاضی شوند. این ابزار بازی و سرگرمی می تواند تا حد زیادی برای دانش آموزان جذاب باشد.
کوییزنر
کوییزنر چوبی آریو را می توان یکی از بهترین ابزارهای آموزشی ریاضی دانست. این ابزار، برای درک مفاهیم مختلف و مجسم کردن آن ها بسیاری کاربردیست. معلمان می توانند از کوییزنر چوبی آریو برای تدریس ریاضی استفاده های بسیاری کنند. این محصول، در رنگ های متنوع و با قیمتی مناسب در سایت ریاضی بازی ارائه می گردد. میله¬های شمارش، میله های ده تایی، صفحات صدتایی و پرگار نیز از دیگر محصولات این مجموعه است. این ابزارها، آموزش مفاهیم سخت ریاضی را برای دانش آموزان راحت تر می کند.
جمعبندی
در این مقاله به بررسی کتاب درسی و روش تدریس ریاضی پنجم و ششم ابتدایی پرداختیم. همچنین کاربردیترین روشها را برای آموزش ریاضی این مقاطع تحصیلی از طریق بازی را بیان کردیم. همانطور که گفته شده معلمان با استفاده از این ابزارها به راحتی میتوانند به آموزش مفاهیم ریاضی بپردازند، گروه تولیدی آریو با تکیه بر خلاق و توانایی متخصصان خود در زمینه طراحی و تهیه ابزارهای آموزشی گام موثری را برداشته است.
مزایا و تاثیرات ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی، غیرقابل انکار است. بنابراین، برای ایجاد فضایی هیجان انگیز، آموزنده و فعال تر، حتما از بازی ها و ابزارهای ریاضی در کلاس درس ریاضی استفاده نمایید تا فرآیند تدریس و یادگیری را برای دانش آموزان به زمانی لذت بخش تر تبدیل کنید. آموزش ریاضی پنجم و ششم ابتدایی با بازی، بهترین روش برای تدریس نوین مفاهیم ریاضی است. می توانید برای بهکارگیری این روش، هرچه سریع تر ابزارهای بازی ریاضی را از سایت ریاضی بازی تهیه نمایید.